Menu Sluiten

Oplichters op marktplaats

Oplichters op marktplaats. Waar moet allemaal op letten. Hier lees je er alles over.

Op de bekenste verkoop site van nederland zitten heel veel oplichters die er alles aan doen om je geld af te pakken. Dit gebeurt via phishing (valse email), betaal linkjes versturen en tegenwoordig ook via whatsapp.

Oplichters op marktplaats

Meerdere oplichting methodes

Via Phising

Dit kan via Phising gaan. Bij phishing wordt een valse mail gestuurd naar de verkoper met een link erin om achter jouw inlog gegevens te komen om zo in je account te komen op de verkoop site.

Via betaal linkje

Dit kan via Betaal linkje gaan. Op deze manier probeert te oplichter aan jouw betaal gegevens te komen om daarnaar je rekening leeg te plunderen.

Via Whatsapp

Via WhatsApp is de meest voorkomende methode. Bij WhatsApp gebeurt eigenlijk hetzelfde als via het versturen van een betaal link. Je krijgt eerst het volgende bericht te lezen:

 Dat is prima. Ik wil u vragen of u zich kunt verifiëren via het  marktplaats verificatie verzoek. Heb in het verleden nare ervaringen opgedaan met betalingen vandaar zal daarna meteen de betaling voldoen

Op dat moment sturen zij een link naar hun site wat erg lijkt op die van marktplaats. Je kan het zien aan .online, .org of .info in plaats van .nl. Er staat ook een andere domein in plaats van marktplaats punt nl.

Hoge bedragen bij je biedingen. Bij een (te) hoge bod op je product waar de waarde te laag is, is voor de verkoper aantrekkelijk om in contact te komen met de bieder. Hier gaat het om oplichterij.

Wat kun je zelf doen?  Als een koper interesse heeft in jouw product probeer dan eerst eens achter te komen wie die persoon is en hoe lang hij of zij al gebruiker is van de verkoop site. Zoek via Google naar de naam van de gebruiker. Controleer zijn telefoonnummer want deze zijn vaak te achterhalen.

lees op onze pagina marktplaats hoe je een goede advertentie maakt met daarbij tips.